UUSI SK-EX RENDERING ÄÄNITEKNOLOGIA

Kawain lippulaiva konserttiflyygeli Shigeru Kawai SK-EX:n upea ääni on koko CA98 ja CA78 ydin. Shigeru Kawai-soittimia pidetään laajalti Japanin Premier-pianoina. Ne sulostuttavat konserttisalien ja musiikkilaitosten lavoja kaikkialla maailmassa, ja niitä arvostetaan niiden äänen selkeyden ja poikkeuksellisen dynamiikan takia.

Jäljentääkseen Shigeru-pianon äänen uskollisesti digitaaliseen muotoon Kawai on kehittänyt SK-EX Rendering-ääniteknologian, täysin uuden pianon sound engine, joka yhdistää monikanavaisen 88-koskettimen näytteenoton uusimpaan resonanssimallinnustekniikkaan. Monikanavainen näytteenotto tallentaa Shigeru Kawain konserttiflyygelin eri kohdista tulevan äänen, mikä mahdollistaa laajemman valikoiman sävyominaisuuksia ja tarjoaa elävämmän, aidomman reaktion dynamiikan muutoksiin. Tätä luonnollisesti ilmaisukykyistä ääntä rikastuttavat entisestään uudet resonanssialgoritmit, jotka mallintavat fyysisesti kielien, vaimentimen ja muiden akustisen pianon osien tuottamia monimutkaisia tonaalisia vuorovaikutuksia. Tämän ansiosta soittajasta tuntuu siltä, kuin he istuisivat elävän, hengittävän soittimen ääressä.

PREMIUM ÄÄNENKÄSITTELY, VAHVISTAMINEN JA KAIUTINTEKNOLOGIA – POWERED BY ONKYO

Valmistettuna yhteistyössä Onkyon kanssa, joka on yksi Japanin johtavista premium-äänilaitteiden valmistajista, CA98- ja CA78-digitaalipianot ovat ensimmäisiä soittimia, jotka hyödyntävät huippuluokan äänentoistoa varten suunniteltuja erikoisosia. Huipputekniikan, kuten 1-bittinen DSD-käsittely, kaksois-DAC-signaalin muuntaminen ja Onkyon eksklusiiviset DIRDC-piirit, avulla Concert Artistin optimoidut tehovahvistimet tuottavat Shigeru Kawain konserttiflyygelin äänen upealla rikkaudella ja selkeyydellä.

Lippulaivamallina CA98:ssa on huomattavasti parannettu kaiutinjärjestelmä, joka yhdistää premium-Onkyo-ohjainyksiköt Kawain äskettäin kehitettyyn TwinDrive-kaikupohjaan. Tämä ainutlaatuinen akustinen projisointitekniikka hyödyntää uusimpia Onkyo-anturikomponentteja äänen energian ohjaamiseksi aidolle puulevylle, tuottaen rikkaamman, luonnollisemman pianoäänen.

Molemmissa Concert Artist-malleissa on myös Onkyon upouusi tehokas Discrete Spectra Module -kuulokevahvistin, joka yhdistettynä Kawain nykyiseen Spatial Headphone Sound (SHS)-tekniikkaan takaa parhaan laadun ja kiinnostavimman kuunteluelämyksen, jopa yksityisesti soitettuna.

HARMONIC IMAGING

Kawain arvostettua ääniteknologiaa kutsutaan nimellä Harmonic Imaging™. Yksinkertaisesti sanottuna Harmonic Imaging on yhdistelmä teknologioita ja tekniikoita, joiden tarkoituksena on tuottaa realistisin jäljitelmä 9-jalkaisesta konserttiflyygelistä.

88-KOSKETTIMEN SAMPLING

Jokaisella pianon koskettimella on omat ainutlaatuiset äänensävyominaisuutensa. Joillakin on vain yksi kieli, toisilla kaksi ja joillakin jopa kolme. On myös eroja vasaran huovan muodossa ja tiheydessä. Nämä ja muut tekijät luovat hienovaraisia eroja ääneen yhdestä kielestä toiseen. Samplaamalla ja jokaisen koskettimen jäljentämisellä yksilöllisesti (sen sijaan, että pienempää näytekantaa “venytettäisiin”) säilytetään kunkin nuotin ainutlaatuinen sävy.

Kawain Progressive Harmonic Imaging (PHI), jossa on 88-koskettimen näytteenotto, käyttää suurempaa tonaalista ”tietokantaa” kuin tavallisessa harmonisessa kuvantamisessa, jotta saadaan enemmän äänensävyjä koko dynaamisella alueella. Ultra Progressive Harmonic Imaging (UPHI), jossa on 88-koskettimen näytteenotto, käyttää suurinta tonaalista tietokantaamme, jolloin saadaan mahdollisimman suuri yksityiskohtaisuus äänen sävyihin.

ENEMMÄN KUIN VAIN PIANON ÄÄNI

Muusikolle mieluisa pianon ääni on erittäin subjektiivinen. Suuri osa siitä riippuu henkilökohtaisesta mausta. Soitettavan musiikin tyyppi on myös osatekijä. Tästä syystä useimmat Kawain digitaaliset pianot tarjoavat enemmän kuin vain yhden tyyppistä akustista pianoääntä.

88-koskettimen samplayksella varustetuissa malleissa Concert Grand 1 on EX-konserttiflyygelin ääni, joka on tallennettu standardisella klassisen ja jazz-musiikin tavalla. Monissa malleissa on Concert Grand 2, joka on alkuperäinen Harmonic Imaging Concert Grand-ääni. Se on hyvin erilainen kuin Concert Grand 1.

Monissa pystymalleissa on myös “Pop Piano”-ääni. Kuten muutkin, tämä on myös EX-konserttiflyygelin ääni, mutta käytetyt tallennusmenetelmät ja -laitteet ovat niitä, joita käytettiin monissa kuuluisissa Los Angelesin äänitysstudioissa tehdyissä pop- ja rock-pianotallenteissa. Uudet Concert Artist-soittimet sisältävät myös uuden pystypianon äänen, joka sopii erinomaisesti intiimimoää pianoääntä tarvitsevalle musiikille.

Joten onpa suosikkipiano-äänesi arvostettu alkuperäinen Harmonic Imaging-ääni tai joku sen uusista kollegoista, omaa ääni kuitenkin valtavaa realismia ja ilmaisua, joka on vaativammankin pianon harrastajan arvoinen.

Digitaalipiano

Kawai ES-120 Musta

890,00 

Digitaalipiano

Kawai CA-501 Roosa

2 990,00 

Digitaalipiano

Kawai CN-301 Musta

2 190,00 

Digitaalipiano

Kawai ES-120 Valkoinen

890,00 
1 390,00 

Digitaalipiano

Kawai CN-301 Valkoinen

2 190,00