Kawain The Grand Feel (GF) ja Grand Feel II (GFII) ovat viimeisimmät Kawain puisilla koskettimilla varustetut koneistot. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi molemmat toiminnot tarjoavat porrastettaen painotetut vasarat, kosketinten vastapainot, “Ivory Touch”-kosketinpinnat (valkoiset koskettimet), Let-off- ja triple sensor-ominaisuudet. Molemmat koneistot tarjoavat Kawain digitaalipianojen pisimmän koskettimien pituuden. GFII-koneistossa on lisäksi myös “Ebony Touch”-kosketinpinnat (mustat koskettimet) sekä parannetut vasaran painot.

Kuten nimikin jo sanoo, Grand Feel Compact (GF-C)-koneisto on suunniteltu toistamaan alan johtavien Grand Feel-koneistojen aidon tuntuman paino-ominaisuuksia pienemmässä muodossa. Uudessa koneistossa säilytetään kaikissa 88 mustissa ja valkoisissa koskettimissa pitkät puiset koskettimet, sekä tuttu “keinumekanismi”, jota on käytetty akustisten pianojen koneistoissa vuosisatojen ajan. Pienemmästä koosta huolimatta GF Compactissa on laajennettu kosketinten pivot-pituus, joka tarjoaa entistä johdonmukaisemman kosketuspainon koskettimiston takaosassa soitettaessa.

RM3II-koneisto är on varhaisempi versio koneistosta, joka tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin GF-koneisto, mukaan lukien keski-pivot-mekanismin, porrastetut vasarat, kosketinten vastapainot, ”Ivory Touch” -kosketinpinnat (valkoiset koskettimet), sekä let-off- ja triple-sensor-ominaisuudet.  AWA PROII  on vieläkin aikaisempi versio puukoskettimisesta koneistosta, joka yhdessä edellä mainitun mekaanisen suunnittelun kanssa tarjoaa porrastetut vasarat ja koskettimien vastapainot.

Muovikoskettimilla varustetut koneistot

Toisenlaisia Kawain koneistoja ovat ne, joissa on käytetty muovia. Näissä koneistoissa käytetään alan standardia, jossa pivot-piste on koskettimien takaosassa, ei keskellä. (Tämäntyyppinen muotoilu on ainoa, jota jokainen muu digitaalipianojen tuotemerkki käyttää.) Näissä toimissa käytetään koskettimien alla olevia vasaroita, jotka luovat saman mekaanisen liikkeen ja tuntuman kuin akustisessa pianossa. Lisäksi vasaran painot portaistettu: vasemmanpuoleiset tai bassoavaimet ovat raskaimpia. Kun koskettimistolla liikutaan ylöspäin, vasarat muuttuvat vähitellen kevyemmiksi. Tämä simuloi samaa ominaisuutta, joka löytyy akustisesta koneistosta, jossa vasarat ovat suurempia bassoalueella ja vähitellen pienenevät koskettimistolla edetessä.

Responsive Hammer (RHII och RHIII) -koneistot ovat uusimpia versioita Kawain muovisista koneistoista. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi ne tarjoavat “Ivory Touch” -kosketinpinnat, sekä let-off ja triple sensor-ominaisuudet. RHIII:ssa on lisäksi koskettimien vastapainotus.

Uusi  Responsive Hammer Compact (RHC) -koneisto on kehitetty toistamaan akustisen flyygelin erottuva kosketus. Sen jousiton tekniikka ja tukeva rakenne tarjoavat tasaisen, luonnollisen ja aidon pianon soittokokemuksen johdonmukaisesti. RHIII-koneiston periaatteiden mukaisesti suunniteltu RHC-koneisto tarjoaa erinomaisen kosketuksen pienemmässä ja kevyemmässä pakkauksessa, joten se sopii erinomaisesti esim. ES110 kannettavaan digitaalipianoon.

AHAIV-F on varhaisempi koneistoversio, joka on varustettu edellä mainituilla porrastetuilla vasaroilla. Se on aikaisempi huippuluokan toiminto, joka tarjoaa nyt ylivoimaisen kosketuksen Kawain lähtötason digitaalipianoissa.

Pienemmän koon/painon ja alhaisempien kustannusten takia Kawai-digitaalipianoissa on muovisia koneistoja, joissa soittimen kokonaiskoko, paino tai hinta on huomioitava. Soittimissa, joissa tätä ei tarvitse tehdä tai joissa ei tehdä “kompromisseja”, käytetään Kawain arvostettuja puukoneistoja.