HIILIKUIDUN ESITTELY

ABS-hiilikuitu, uusi komposiittimateriaali vallankumouksellisessa Millennium III-koneistossamme, yhdistää ABS-styreenin (Kawain koneistoissa yli 40 vuotta käytetty komposiitti) pitkäaikaisen stabiiliuden hiilikuidun poikkeukselliseen lujuuteen. ABS-hiilikuitu tuottaa enemmän dynaamista tehoa, kestävyyttä, parempaa ohjausta ja vertaansa vailla olevaa nopeutta soittokokemuksen parantamiseksi.

MIKSI HIILIKUITU?

Hiilikuitua kutsutaan maailman kevyimmäksi ja vahvimmaksi materiaaliksi. Kawai-pianoissa se mahdollistaa kevyemmän muotoilun, joka auttaa tekemään Millennium III-koneistostamme poikkeuksellisen nopean ja vaivattoman soittaa, samalla säilyttäen äänen poikkeuksellinen sävyn. ABS-Carbonin jäykkä luonne tarjoaa myös pianisteille enemmän voimaa ja vähemmän vaivaa. Se, miten materiaali kestää kutistumista ja turvotusta, tarjoaa nämä edut johdonmukaisesti monien vuosien ajan – jotain mitä tavalliset puuosat eivät pysty toimittamaan.

MIKÄ PUUSSA ON VIKANA?

Vaikka puu sopii erinomaisesti pianon ääntä tuottaville elementeille, se ei sovi yhtä hyvin monille mekaanisille komponenteille pianon koneistossa. Puu on herkkä rikkoutumaan jatkuvasta stressistä johtuen, ja se voi kutistua ja turvota dramaattisesti ilmaston muuttuessa. Tämä puun osien epäjohdonmukaisuus voi heikentää pianon äänen sävyä ja kosketusta, sekä johtaa kalliisiin korjauksiin ja huoltoihin.

HIILIKUIDUN HYÖDYT

Millennium III-koneiston ABS-hiilikuitu parantaa suorituskykyä monella tavalla, jotka ilahduttavat soittajaa:

Kestävyys
ABS-hiilikuituosat ovat kestävämpiä kuin perinteiset puiset osat ja yli 50% vahvemmat, mikä tarkoittaa vähemmän huoltoa ja osien vaihtoa.

Nopeus
ABS-hiilikuitu tekee Millennium III Grand-koneistosta 25% nopeamman. Koskettimet painuvat ja palautuvat nopeammin, mikä parantaa toistonopeutta.

Voima
ABS-hiilikuidun lisätty jäykkyys antaa enemmän tehoa vähemmällä vaivalla. Piano vastaa kevyempään kosketukseen, mikä helpottaa soittamista.

Kontrolli
Millennium III-koneiston huolellinen uudelleensuunnittelu tarjoaa loistavan kontrollin soittajalle. Nyt on helpompaa kuin koskaan ylläpitää kontrollia pianissimoa soitettaessa.

Hiilikuitu on tulevaisuutta – Soittimet, joiden ansiosta naapurisi rakastavat sinua!

HIILIKUITU ON TULEVAISUUTTA

Hiilikuitutekniikka on suhteellisen uutta pianoissa, mutta sitä käytetään jo monissa muissa teollisuudenaloissa puun ja muiden heikompien, raskaampien materiaalien korvaamiseksi. Alempaa löytyy muutama esimerkki sitä, miten hiilikuitua käytetään:

LENTOKONEET

Boeing 777 käyttää rakenteissaan hiilikuitua lentääkseesn nopeammin kuin kilpailijansa, alhaisemmilla polttoainekustannuksilla. Samoin hiilikuitu muodostaa yli puolet Boeing 787 Dreamlinerin ja Airbus 360:n materiaaleista voiman ja nopeuden lisäämiseksi.

URHEILUVÄLINEET

Hiilikuidun vahvuuden, painon ja pienemmän tiheyden ansiosta golfmailojen suunnittelijoiden on mahdollista luoda kevyempiä mailoja, jotka johtavat nopeampaan vauhtiin ja pidempiin lyönteihin. Veneiden, kajakkien ja kanoottien valmistajat ovat myös siirtyneet puun ja lasikuidun sijaan käyttämään hiilikuitua sen erinomaisen lujuuden ja vakauden vuoksi.

FORMULA 1-AUTOT

Formula 1 ja muuta legendaariset kilpa-autot ovat nopeampia ja turvallisempia kiitos hiilikuitukomposiittiosien vahvuuden ja kevyiden ominaisuuksien.

 

SILLAT

Australian Melbournen 1,6 mailin pituinen West Gate-silta ja sen tuet on vahvistettu hiilikuidulla materiaalin jäykkyyden ja kestävyyden takia.

MAAILMANLUOKAN KILPAILUPYÖRÄT

Enemmän huippuajajia kilpailee Tour de Francessa hiilikuitupyörien kanssa kuin koskaan ennen. Kestävyytensä ja voimansa ansiosta hiilikuitu on löytänyt tiensä jopa joidenkin huippuluokan pyöräilykenkien pohjiin.

MUUT MUSIIKKISOITTIMET

Monet viuluille ja selloille tarkoitettujen jousien valmistajat käyttävät hiilikuitua sen keveyden, nopeuden ja rikkoutumisen kestävyyden vuoksi. Hiilikuituteknologiaa käytetään nyt viulujen, kitaroiden ja mandoliinien valmistukseen.