MIKÄ ON SIIS TOTUUS ABS:STÄ?

Todisteet osoittavat, että ABS-styreeni on ihanteellinen materiaali käytettäväksi pianon koneiston kriittisissä osissa.

TOTUUS

* ABS-styreeni on kunnioitettujen pianoteknikkojen hyväksymä.

* ABS-styreeniä käytetään usein ja se on nykyisillä kuluttajamarkkinoilla hyväksytty.

* ABS-styreeni on tieteellisesti osoittautunut ylittänyt puun lujuuden, mittasuhteiden stabiiliuden, turvotuksen kestävyyden ja pitkäikäisyyden suhteen.

* ABS-styreeniä on testattu yli 40 vuoden ajan todistetulla luotettavuudella Kawai-pianoissa.

ABS-styreenin käyttö on yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi Kawain pianot ovat säilyttäneet tasaisen äänen ja kosketuksen ajan mittaan, paremmin kuin mikään muu nykypäivänä rakennettu piano.

The symptoms

JOITAKIN SEURAUKSIA PUUN KÄYTÖSTÄ PIANON KONEISTOSSA ON HELPOMPI NÄHDÄ

Kun kriittiset puukomponentit (kuten jakki) rikkoutuvat toistuvan suuren jännitteen takia, koskettimet lakkaavat toimimasta. Tällaisissa tapauksissa yhden olennaisen osan vika aiheuttaa vian koko kokoonpanossa… ja seuraukset näkyvät ja tuntuvat selvästi.

LINJAUKSEN TÄRKEYS

Paikka, jossa vasara iskee kieliä, on ehkä pianon koneiston kriittisin kohta. Vasaran tarkka kohdistus on välttämätöntä, koska jopa pienin muutos vasaran asennossa voi vaikuttaa voimakkaasti ääneen ja kosketukseen.

Mikä ylläpitää oikeaa vasaran linjausta? Tärkeä osa, jota kutsutaan vasaran laipaksi. Kun vasaran laippa pysyy varmasti ja täysin paikallaan, vasara pysyy kunnolla linjassa.

LINAJUKSEN ONGELMA

Mutta tyypillisenä kosteana päivänä kaikki puiset vasara-laipat alkavat turvota. Kun näin tapahtuu, koneiston alla oleva puu laajenee ylöspäin ruuvin päätä vasten ja ennen pitkää vahingoittuu.

Myöhemmin, kun kosteus häviää, puinen laippa kutistuu … jolloin laipan ja ruuvin väliin jää “aukko”. Tämä aukko sallii laipan siirtyä pois paikaltaan. Tilanne huononee entisestään aukon laajentuessa, kun laipan liike aiheuttaa ruuvin löystymisen. Kaikki tämä merkitsee vakavaa haittaa vasaran linjaukselle.

Kun linjaus on vaarassa, ilmenee vakavia ongelmia. Vasarat osuvat kieliin osittain (aiheuttaen väriseviä ääniä) tai ohittavat kielet kokonaan, mikä johtaa vakavaan äänen menetykseen. Vaeltavat vasarat voivat hieroutua yhteen, vahingoittaen pianon tuntumaa tai aiheuttaen nuottien jumiutumisen. Senkin jälkeen kun nämä ongelmat on korjattu ne voivat helposti uusiutua, kun kosteat olosuhteet palaavat tai kun pianoa siirretään toiseen ympäristöön.

Ymmärrettyään, että puu ei koskaan käyttäydy johdonmukaisesti ilmaston muutoksien takia, Kawain käsityöläiset tulivat tärkeään johtopäätökseen … oli muutoksen aika.

THE SOLUTION

MUUTOS PAREMPAAN

Päätettyään löytää ratkaisun puun puutteisiin, Kawain käsityöläiset alkoivat tutkia vaihtoehtoisten materiaalien ominaisuuksia. Intensiivinen haku johti polymeerikomposiittimateriaaliin, jota kutsuttiin ABS-styreeniksi ja jolla oli täydelliset ominaisuudet:

* Se oli paljon vahvempaa kuin puu rikkoutumisen ehkäisemiseksi.

* Se oli mittasuhteiltaan stabiili … kosteuden muutoksilla ei käytännöllisesti katsoen ollut vaikutusta.

* Se oli menestyksekäs monilla muilla toimialoilla.

ABS-styreeni vaati tarkkuutta, mikä merkitsisi valtavia pitkän aikavälin investointeja tuotannon ylläpitoon. Kawai-käsityöläiset olivat kuitenkin varmoja siitä, että ABS:n käyttö mahdollistaisi Kawai-pianojen ylläpitää vakaa kosketus ja ääni kauemmin kuin mikään muu materiaali. Kawai siirtyi rohkeasti toimeen ja näin teollisuuden edelläkävijäksi ABS-styreenin käyttämisessä pianojen koneistoissa.

 

KRIITIKOT

EI KESTÄNYT KAUAA ENNEN KUIN KRITIIKKIÄ ILMAANTUI PIANOALALTA.

“Älä osta pianoa, jonka osat on muovia!”
“Muovi on niin halpaa, joudut vaihtamaan osia joka vuosi.”
“Muovin käyttäminen tuhoaa pianon äänen.”
“Pysy kaukana muovista, se hajoaa.”
“He käyttävät muovia vain säästääkseen rahaa.”

TODISTEET 1

VUOSIKYMMENIEN AJAN PÄTEVÄT PIANOTEKNIKOT KAIKKIALLA MAAILMASSA OVAT PUHUNEET ABS-STYREENIN PUOLESTA

“ABS, yes! I have never had a problem with any Kawai ABS action parts.”
– Mark Hullibarger, RPT*
Manhattan Beach, California
*Registered Piano Technician
“Plastic parts have a number of advantages over wooden ones. They can be made more uniform in shape and weight, are indifferent to temperature and humidity changes, and have no glue joints to come apart…”
– Larry Fine, RPT
The Piano Book
” ABS advantages over wood are numerous. The reliability and consistency in manufacturing is unbelievably good. Kawai is a bold innovator.’
– Wendall Eaton, RPT
Frederick, Maryland
“Kawai’s ABS action parts are perhaps one of the revolutionary products of the century. Kawai has the most responsive action in the industry.”
– James Alexander, RPT
Plymouth, Michigan
” The incorporation of ABS plastic action parts in Kawai pianos make them the instrument of logical choice for universities. I have never had to replace a Kawai jack or flange.”
– Mathew Dickerson, RPT
Danville, Indiana
“ABS plastics are quite welcome. Kawai’s commitment to quality is manifestly evident. The school of music at USC speaks highly of the Kawai action.”
– Horace Greely, RPT
San Carlos, California

TODISTEET 2

MARKKINAT ALKOIVAT SIIRTYÄ KOMPOSIITTIMATERIAALEIHIN

Muut markkinoilla olevat tuotteet alkoivat myös heijastaa muutosta puusta komposiittimateriaaleihin.

Väsyttyään jatkuvaan vääntymiseen ja rikkoutumiseen, tennismailojen valmistajat ympäri maailmaa hylkäsivät puun 1970-luvulla muiden materiaalien vuoksi. Jopa golf-teollisuus, joka oli kutsunut tiettyjä golfmailoja “woods” urheilulajin keksimisen jälkeen, siirtyi käyttämään puun sijaan muita komposiittimateriaaleja nykyaikaisissa tuotteissaan. Nämä muutokset tapahtuivat, koska näiden tuotteiden valmistajat huomasivat, mitä Kawain insinöörit olivat jo oppineet … että puu on kaukana ihanteellisesta materiaalista käyttötarkoituksiin, jotka vaativat suurta tarkkuutta ja iskunkestävyyttä.

Puun taipumus kutistua, turvota ja vääntyä kosteuden muutoksien takia ja murtua tietyntyyppisen paineen vuoksi teki siitä huonomman vauhtoehdon kuin nykyaikaiset komposiitit, jotka kestävät kosteuden muutoksia ja uskomatonta painetta. Nykyään ABS on yksi tunnetuimmista kaikista nykyaikaisista komposiiteista. Se on nähtävissä lähes kaikilla elämänalueilla … kaikenlaisissa erilaisissa tuotteissa kuten puhelimissa, tietokoneissa, kodinkoneissa, autoissa, perfomance polkupyörissä, Formula 1-kilpailuautoissa, jousisoittimissa ja kaupallisissa lentokoneissa.

LENTOKONEET

FORMULA 1 AUTOT

SILLAT

MUUT MUSIIKKISOITTIMET

URHEILUVÄLINEET

MAAILMANLUOKAN KILPAPYÖRÄT

TODISTEET 3

LOPULLINEN KOE

Professori Abdul Sadat, Kalifornian osavaltion ammattikorkeakoulun teollisuus- ja tuotantotekniikan osaston puheenjohtaja, suoritti syksyllä 1998 useita tärkeitä testejä. Tutkimuksessa verrattiin ABS-styreenin piano-osia suhteessa niiden puisiin vastineisiin vahvuuden, mittasuhteiden, turvotuskestävyyden ja kutistumisen sekä pitkäikäisyyden suhteen. Tulokset olivat paljon puhuvia.

KOE 1: VAHVUUS

ABS-styreeniset vasaroiden laipat ovat osoittautuneet olevan yli 50% vahvempia kuin puiset vasaroiden laipat.

Hyöty: Pianon pidempi elinikä

KOE 2: MITTOJEN YHDENMUOTOISUUS

ABS-styreeniset piano-osat ovat osoittautuneet olevansa kooltaan ja muodoltaan huomattavasti yhdenmukaisempia kuin puiset osat valmistuksen aikana.

Hyödyt : Suurempi tarkkuus merkittävällä suorituksella

KOE 3: TURVOTUKSEN KESTÄVYYS

Vain 24 tunnin altistuksen jälkeen 90-100% kosteudelle, puiset vasaran laipat paisuivat yli 5%. Sen sijaan ABS-styreeniset osat paisuivat vain 0,16%. Näin ollen ABS-styreeniset osat osoittautuivat kolmekymmentä kertaa vastustuskykyisemmiksi turvotukselle kuin vastaavat puiset osat.

Hyödyt: Ilman turvotusta/kutistumista koneiston ruuvit pysyvät kireinä ja vasarat pysyvät kunnolla linjassa johdonmukaisempaa ääntä ja tuntumaa varten koko pianon eliniän ajan.

KOE 4: ELINIKÄ

27-vuotiaasta käytetystä Kawain pystypianosta otetut ABS-vasaran laipat osoittautuivat huomattavasti vahvemmiksi kuin upouudet, flyygelille suunnitellut puulaipat.

Hyödyt: Parempi pitkäaikainen kestävyys ja suorituskyky