EPÄTAVALLINEN SITOUTUMINEN

ABOUT SHIGERU KAWAI

 

Shigeru Kawai syntyi 28 heinäkuuta 1922 Shizuokan prefektuurissa, Japanissa. Hän astui pianoalalle nuorena miehenä vuonna 1946. Vaikka hän olikin Kawai-perheen jäsen, Shigeru käytti varhaisimmat vuotensa oppien pianonvalmistusta tavallisena työntekijänä. Hän teki pitkiä työpäiviä, työskenteli ahkerasti valmistusalueella ja jopa nukkui joskus tehtaalla ilmaistakseen sitoumuksensa. Hän rakasti työtään niin paljon, että myöhemmin elämänsä aikana hän sanoi: “Pianojen valmistus oli paras työ, joka minulla on koskaan ollut!”

Kouluttauduttuaan kaikilla pianonrakennusprosesseilla kolmen vuoden ajan, Shigeru aloitti seuraavan tärkeän vaiheen – pianomuotoilun oppimisen isänsä, Koichi Kawain, johdatuksella. Koichi oli tunnettu nimellä “Hatsumei Koichi” (keksijä-Koichi), ja hän oli innovatiivinen nero, jota pidettiin Japanin ensimmäisenä täydellisten pianojen suunnittelijana ja rakentajana. Myöhemmin elämässään Koichi sai Japanin keisarilta arvostetun Blue Ribbon Medal:in saavutuksistaan.

Koichi oppi Shigerun alkuperäiset menetelmät, joiden mukaan pianot rakennettiin käsin. Hän sanoi usein: “Niin kauan kun rakennat pianoja, sinun on pyrittävä rakentamaan maailman hienoimpia pianoja”. Shigeru kuunteli tarkkaavaisesti Koichin sanoja.

Shigeru Kawai otti yrityksen haltuunsa suuren surun vallassa Koichi Kawain kuoltua vuonna 1955. Vaikka Shigeru oli vain 33-vuotias, hän osoittautui visionääriksi. Hän lanseerasi pian Kawai Concert-sarjan esitelläkseen länsimaista musiikkia japanilaisille. Myöhemmin hän rakensi Kawain musiikkikouluja ympäri Japania ja perusti koulutusinstituutin kouluttaakseen opettajia tehdäkseen kouluista yksilöllisiä. Samalla hän perusti Kawain Teknisen Instituutin tarjoamaan pianojen hoitoon tarvittavia tekniikoita sekä kotimaassaan että ulkomailla. 1970-lukuun mennessä hän oli tuonut Kawain pianot yli 80:een eri maahan ympäri maailmaa.

1980, valmistui yksi Shigerun suurimmista saavutuksista ​​- Ryuyo Grand Piano Factory, yksi kehittyneimmistä pianojen rakennuspaikoista. Ryuyo ei ole nykyään vain paikka, jossa pianoja valmistetaan, vaan myos paikka innovaatiolle. Shigeru Kawain tutkimus- ja kehittämislaboratorio Ryuossa on kunnianosoitus perustajan visiolle jatkuvasta huippuosaamisesta, ja sen palveluksessa on Master Piano artisaaneja, jotka ovat omistautuneet pianomusiikin loputtomalle kehitykselle.

Yli 50 vuoden intensiivisen työskentelyn jälkeen Shigeru halusi antaa henkilökohtaisen perinnön pianomaailmalle. Vuonna 2000 hän esitteli ainutlaatuisen soiteinten sarjan, joka kantoi hänen nimensä. Vaikka ensimmäisten nimien ja sukunimien käyttö on Japanissa äärimmäisen harvinaista, koska se aiheuttaa yksilölle uskomattoman vastuun, Shigeru vihki nämä soittimet Shigeru Kawai Grand Pianoiksi – kestävä symboli hänen intohimolleen pianoihin sekä elinikäiselle sitoutumukselleen maailman hienoimpien pianojen rakentamiselle.

 

VASTUU

VASTUU PLANEETASTAMME

Huoli planeetasta on luonnollista niille, jotka luovat Shigeru Kawai-pianoja. Kawai sai vuonna 1997, ensimmäisenä pianoteknologian alalla, ISO 14001-sertifikaatin. Se on kansainvälisesti hyväksytty standardi, joka muodostaa perustan ympäristöasioiden hallinnalle. Työryhmät jatkuvasti valvovat ja parantavat päästöjä ja jätehuoltoa, vihreitä hankintoja ja monia muita energiansäästö- ja ympäristönsuojelutoimenpiteitä. Kawai Forest Project on istuttanut jo yli 350 000 kasvia, ja tavoitteena on saada yli 500 000 uutta puuta istutettua vuosikymmenen lopussa. Nämä tärkeät ponnistelut ovat edelleen osa jokaista rakentamaamme pianoa. Se on lupauksemme sinulle – ja maailmallemme.